Opiskelijakaupungit Tampere ja Helsinki

Suomessa on kaksi opiskelijakaupunkia ylitse muiden. Nämä kaksi suosittua opiskelijakaupunkia ovat pääkaupunki Helsinki sekä Pirkanmaan keskus Tampere. Helsinki ja Tampere vetävät uusia opiskelijoita puoleensa joka vuosi uudelleen. Vanhatkin opiskelijat viihtyvät näissä kaupungeissa useita vuosia kerrallaan. Monet jäävät myös opiskelujen jälkeen työelämään näihin kaupunkeihin. Sekä Tampereella että Helsingissä on hyvät tarjonnat eri alojen opiskelijoille, joten ei ihme, että uusia opiskelijoita saapuu kaupunkeihin joka vuosi suurin määrin. Näiden kahden kaupungin monilla opinahjoilla on myös korkea taso, joten sekin vetoaa kunnianhimoisiin ja määrätietoisiin opiskelijoihin suuressa määrin.

Opiskelijoita toki kiehtoo näissä kaupungeissa myös opiskelijen aktiivinen oheistoiminta. Opiskelijoille on tarjolla monenlaisia harrastusmahdollisuuksia ja osatyöpaikkoja vapaa-ajalle. Monet opiskelijat löytävätkin ensimmäiset työkokemuksensa näistä kaupungeista esimerkiksi pikaruokaravintoiloista, puhelinyrityksistä tai vaikka siivousfirmoista. Opiskelijaystävälliset työpaikat ovat tärkeitä kohteita opiskelijoille, koska monet rahoittavat itse opintonsa ja sen takia työntekoa moni opiskelija suunnitteleekin jo ensimmäisenä opiskeluvuonna. Nämä kaksi kaupunkia tarjoavat todella laajasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia joko suoraan opiskelupaikkojen läheisyydessä, keskustojen tuntumassa tai hieman kaupunkien laitamilla. Opiskelija varmasti löytää itselleen sopivaa tekemistä näistä kahdesta kaupungista ja opiskelijan vapaa-aika on täten pelastettu.

Monille opiskelijoille on myös tärkeää, että opiskelupaikkakunnalta on hyvät kulkuyhteydet vaikka omille kotikonnuille vanhempien luokse tai vaikka ystävien luokse johonkin muuhun kaupunkiin. Helsingistä ja Tampereelta on todella oivat yhteydet eri puolille Suomea niin rautateiste kuin vaikka linja-autolla. Hyvien kulkuyhteyksien helppous helpottaa opiskelijan elämää huomattavasti. Helsinkiin ja Tampereelle on helppo tulla ja lähteä, ei siis ihme, että moni opiskelija tavoittelee näitä kahta kaupunkia opiskelupaikkakunnakseen.

Helsingin ja Tampereen opiskelutarjonnat

Helsingin ja Tampereen opiskelutarjonnat

Helsingissä monien pääkaupunkien tapaan on mahdollista opiskella todella monia eri aloja. Helsingissä voi opiskella monella asteella ja sieltä löytyy paljon toisen asteen koulutuskeskuksia ja opinahjoja, kuten esimerkiksi parturi-kampaajakoulutus, kosmetologikoulutus, auto-alan koulutus, maalarikoulutus ja paljon muuta. Helsingissä on tarjolla todella monipuolisesti korkeanasteen koulutuksia. Kaupungista löytyy yliopistoja ja ammattikorkeakouluja. Helsingin yliopisto lienee se isoin ja halutuin opinahjo. Helsingin yliopistolla voi opiskella laaja-alaisesti eri kieliä, kasvatustiedettä, lakia, lääketiedettä, eläinlääketiedettä, maa- ja metsätaloustieteitä ja paljon muuta. Yliopistolla on tarjolla tällä hetkellä 33 kandiohjelmaa ja jopa 63 maisteriohjelmaa. Tarjonta Helsingin yliopistolla on siis todella kattava, se on jopa kansainvälisessä vertailussa hyvin laaja-alainen opintotarjonta. Myös Helsingin toinen yliopisto Aalto yliopisto vetää paljon väkeä puoleensa sen laajan tarjonnan ja hyvän opetuksentason takia. Aalto yliopistoon kuuluvat Helsingin naapurissa Espoossa sijaitseva teknillinen korkeakoulu, Helsingin Kauppakorkeakoulu sekä Taideteollinen korkeakoulu. Helsingissä on paljon myös yksityisten opinahjojen tarjoamia kursseja ja kokonaisia koulutuksia. Tietoja erilaisista koulutuksista Helsingissä voi löytää monilta nettisivuilta. Osa koulutuksista on maksullisia koulutuksia ja hinnat ovat yleensä nähtävillä koulutusta tarjoavien tahojen sivuilla tai tuossa edellä mainitulla sivustolla, jota kokoaa koulutus.fi.

Opiskelijat rakastavat Tamperetta monestakin syystä. Tampere on monille opiskelijoille se niin sanottu sopivan kokoinen kaupunki suorittaa opinnot ja aloittaa työelämään tutustuminen opiskelujen jälkeen. Tampereella opiskelijat erottaa aika selkeästi jo ihan katukuvastakin, onhan Tampereen asukkaista tilastojen mukaan joka kuudes asukas opiskelija. Tampereella kuten Helsingissäkin on tarjolla monenlaisia aloja opiskelijoille. Tarjolla on laajasti niin toisen kuin kolmannenkin asteen opiskelupaikkoja. Opiskelupaikkoja on tarjolla niin julkisissa oppilaitoksissa kuin yksityisissä koulutuskeskuksissakin. Tampereen tunnetuimmat opinahjot lienevät Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto. Näissä yliopistoissa voi opiskella monia aloja kuten kielitieteitä, kasvatustiedettä, hallintotieteitä, kaupallista alaa, eri tekniikan aloja ja paljon muuta. Kaupungissa on myös kaksi ammattikorkeakoulua: Poliisiammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu, josta voi valmistua esimerkiksi poliisiksi, restonimiksi, insinööriksi tai sairaanhoitajaksi. Toisen asteen koulutuksia on tarjolla useille aloille. Kannattaa siis ehdottomasti tutustua Tampereen opiskelutarjontaan, sieltä löytyy monelle varmasti mieluinen ala.